- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Underbart gott och omtyckt av hela familjen!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skala potatisen och lägg i en kastrull med vatten. Koka upp och lägg i blomkålen.
- Skär falukorven i strimlor. Pressa vitlöken och hacka löken. Fräs ihop falukorv med bägge löksorterna i lite smör.
- Mixa ihop passerade och krossade tomater med crème fraiche och kryddor efter smak, du kan ev. tillsätta lite vatten.
- Lägg korven och löken i en smord, ugnsfast form. Häll tomatblandningen över korven. Skiva färska tomater och lägg ut dessa jämnt över formen. (Kanongott att strö över riven mozzarella och färsk basilika innan formen placeras i ugnen).
- Gratängen ska stå i ugnen i ca 30 min.
- När potatisen och blomkålen har kokats mjuka, häll av vattnet. Mosa ihop potatisen och blomkålen med mjölk och smör. Salta och peppra efter smak.
- Servera rätten ihop med en god spenatröra eller rårivna morötter.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
17 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar