- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Detta är egentligen inte allt-i-ett, utan jag vill ha kokt jasminris till blomkålslådan eller vad jag ska kalla den.
Instruktioner
- Koka blomkålen i saltat vatten. Jag kokar även blasten och hackar o har med det i rätten sen.
- Smörj en ugnsform, ca 20x25 cm.
Sätt på ugnen på 225 gr.
- Ta den kokta blomkålen och hacka /fördela, ska inte bara vara mos, utan buketter, eller hackad blast, mycket smak i blasten! Bottna formen med blomkålen.
- Strimla baconen, om du inte använder tärningar.
- Salta och peppra på blomkålen i formen, strö över baconstrimlor/tärningar. Häll på grädden. Strö riven ost över om du önskar.
- Låt gå i ugnen ca 15 minuter eller till gyllenbrun, eller färg som du gillar.
- Servera med kokt vitt ris att suga upp gräddsåsen med, eller gott bröd och sallad.
Publicerat den
14 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar