Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålscouscous

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God blomkålscouscous som har det mesta - sötma, sälta, syrlighet och knaprighet. Perfekt för de som äter enligt LCHF-kost men självklart för alla er andra också!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv blomkålen på ett rivjärn och lägg i blöt i kallt vatten i 3-4 minuter. Det går bra att hoppa över också, men blomkålen blir mildare i smaken och man lägger den i blöt först. Spara bladen från blomkålen. Häll av vattnet och rör ihop blomkålen med oljan och citronjuicen.
  2. Lägg sallad och blomkålsbladen på ett fat och lägg över blomkålssmulorna på fatet. Skala och svarva moroten och gulbetan eller strimla fint och lägg på. Lägg på sockerärtorna. Hyvla över rödlök med en mandolin. Strö över cashewnötter och granatäppelkärnor. Krydda med örtsalt.
  3. Vispa ihop dijonsenap, socker och vinäger i en skål. Droppa i oljan och vispa under tiden. Tillsätt salt och peppar.
  4. Servera dressingen till blomkålssalladen eller ringla den över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.