- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Smarrigt, receptet ur Buffé-tidningen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Ansa och skär blomkålen i buketter. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
- Skala och finriv vitlöken. Blanda crème fraiche och mjölk med den rivna vitlöken och hälften av den rivna osten. Häll såsen över blomkålen.
- Mixa brödskivorna med rosmarinkvisten till ett ströbröd med stavmixer eller i matberedare.
Strö över resten av osten på gratängen och det mixade brödet. Ringla 2 msk olja över.
Gratinera i ugnen 50–60 minuter, tills gratängen har fått fin färg och blomkålen känns mjuk.
- Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera gratängen med bacon och gärna en blandad grönsallad.
Publicerat den
24 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar