Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålsgratäng med knaperstekt bacon

 
Blomkålsgratäng med knaperstekt bacon Blomkålsgratäng med knaperstekt bacon
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smarrigt, receptet ur Buffé-tidningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Ansa och skär blomkålen i buketter. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  3. Skala och finriv vitlöken. Blanda crème fraiche och mjölk med den rivna vitlöken och hälften av den rivna osten. Häll såsen över blomkålen.
  4. Mixa brödskivorna med rosmarinkvisten till ett ströbröd med stavmixer eller i matberedare. Strö över resten av osten på gratängen och det mixade brödet. Ringla 2 msk olja över. Gratinera i ugnen 50–60 minuter, tills gratängen har fått fin färg och blomkålen känns mjuk.
  5. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Servera gratängen med bacon och gärna en blandad grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.