Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålsgratäng med stekt kassler

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Blomkålsgratängen är god till stekt kassler.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fryst blomkål kokas enligt anvisning på paketet. Låt den rinna av och lägg den i en smord form med höga kanter.
  2. Fräs smöret i en kastrull. Späd under vispning med grädden. Smaka av med salt och peppar. Rör ut äggulan med lite grädde och vispa ner i såsen. Tillsätt osten och låt den smälta ner utan att koka såsen.
  3. Häll såsen över blomkålen, sätt formen på gallret i ugnen och gratinera i 225° ugnsvärme ca 15 minuter eller tills ostsåsen fått fin färg. Stek sedan kasslern i ca 5 min tills den får en fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.