Blomkålsgratäng och entrecote

Bjud på stekt entrecote och gratinerad blomkål - jättegott!!!

Ingredienser

4 skivor entrecote
Salt
Peppar
Smör till stekning

1 stort blomkålshuvud
2 dl crème fraiche
2 dl riven parmesan
2 msk fint skuren gräslök
Salt
Peppar

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Visningar:
2575
Sparat:
60

Gör så här

Sätt ugnen på 175º.

Skär blomkålshuvudet i mindre buketter och koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 minuter.
Kontrollera med en tunn sticka. Häll bort vattnet.

blanda crème fraiche med riven parmesan och fint skuren gräslök. Smaksätt med salt och peppar. Vänd varmsamt försiktigt ner blomkålen i crème fraiche-blandningen och lägg över i en eldfast form. Gratinera i ugnen tills blomkålen börjar få lite färg.

Stek under tiden entrecoteskivorna (eller annat mört nötkött) i lite smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Servera till den gratinerade blomkålen och en enkel sallad.
Blomkålsgratäng..
av maxxess
över 2 månader
Blomkålsgratäng
av evaldo
över 2 månader
Blomkålsgratäng
över 2 månader
Blomkålsgratäng
av mumsan
över 2 månader
Kassler- och bl
över 2 månader
Blomkålsgratäng
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.