Blomkålsgratäng och entrecote

Bjud på stekt entrecote och gratinerad blomkål - jättegott!!!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Gör så här

Sätt ugnen på 175º.

Skär blomkålshuvudet i mindre buketter och koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 minuter.
Kontrollera med en tunn sticka. Häll bort vattnet.

blanda crème fraiche med riven parmesan och fint skuren gräslök. Smaksätt med salt och peppar. Vänd varmsamt försiktigt ner blomkålen i crème fraiche-blandningen och lägg över i en eldfast form. Gratinera i ugnen tills blomkålen börjar få lite färg.

Stek under tiden entrecoteskivorna (eller annat mört nötkött) i lite smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Servera till den gratinerade blomkålen och en enkel sallad.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Entrecôte, Salt, Peppar, Smör, blomkålshuvud, Crème fraiche, riven parmesanost, Gräslök, Salt, Peppar
Visningar:
2654
Sparat:
60
Blomkålsgratäng..
av maxxess
över 2 månader
Blomkålsgratäng
av evaldo
över 2 månader
Blomkålsgratäng
över 2 månader
Blomkålsgratäng
av mumsan
över 2 månader
Kassler- och bl
över 2 månader
Blomkålsgratäng
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.