Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålshummus

 
Skriv ut

Hummus görs ursprungligen på kikärter. Här är en enkel variant med blomkål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skiva blomkålen. Skala och hacka vitlök och lök. Stek blomkål, vitlök och lök i 2 msk olja i en stekpanna under omrörning tills det får färg, ca 10 minuter. Låt fräset kallna.
  2. Lägg blomkålsfräset i en matberedare. Tillsätt 1 msk olja under mixning och mixa till en fluffig créme. Tillsätt vatten om den blir för tjock. Krydda med salt, peppar och tabasco och lägg upp i en skål.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.