Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålsris med kokos och mandel

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Underbart tillbehör till kyckling, fisk, indiska grytor eller som ensamrätt med sallad till. Som ensamrätt blir det ungefär 2 portioner. Vid nötallergi kan mandeln bytas ut mot solrosfrön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovriv blomkålen, ta inte för mycket av stjälkarna då de är väldigt hårda. Riv utifrån och in, börja med buketterna och riv inåt mot stjälkarna, då smular det mindre. Man kan även köra blomkålen i matberedare.
  2. Rosta kokos och mandel i torr stekpanna. Häll över i en skål.
  3. Finhacka löken och fräs mjuk i oljan. Tillsätt blomkål, kokosmjölk, 1½ dl vatten och kryddor. Pressa ner juicen ur limen direkt i pannan. Tillsätt mandel och kokos. Låt koka ihop. Tillsätt lite mer vatten om det blir för torrt.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.