Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålssoppa med kantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Blomkål är perfekt att blanda med citron. Skalet ger den krämiga soppan en frisk ton.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela blomkålen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs blomkål och lök i lite smör i en gryta. Slå på buljong och låt sjuda tills allt är mjukt, ca 5 minuter.
  2. Rör ner mjölk och grädde och mixa till en slät soppa. Tillsätt citronskalet och smaka av med salt. Stek kantarellerna riktigt knapriga i smör.
  3. Häll soppan i glas eller skålar och toppa med kantareller och färska örter. Servera med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.