Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålssuffléer

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Gudomligt goda små portionssufléer

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela blomkålen i buketter och skär purjolöken i fina skivor. Förväll blomkål och purjo i lättsaltat vatten, ca 10 minuter.
  2. Låt grönsakerna rinna av ordentligt och mosa dem ordentligt med en gaffel. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Fyll i smorda ungsäkra portionsformar.
  3. Sätt ugnen på 175grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med grädde och mjölk och koka under omrörning ca 5minuter. Dra kastrullen från värmen. Skilj äggulorna från vitorna. Rör ner gulorna i såsen, en i sänder. Tillsätt osten. Vispa vitorna till skum och vänd försiktigt ner dem. Häll i formarna och grädda i 25-30 minuter. Servera genast.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.