Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålsköttbullegratäng

(2 kommentarer)  
Blomkålsköttbullegratäng Blomkålsköttbullegratäng
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En mycket lättlagad gratäng där råvarornas smaker får fritt spelrum. Det är viktigt att ge tomatblandningen lång koktid för att inte bli för tunn och smaklös. Serveras gärna med rostat bröd som tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka den gula löken och grovriv rotsellerin. Fräs gul löken och sellerin i smöret i en kastrull så löken börjar få lite färg. Tillsätt tomater och pressa i vitlöken. Koka upp och låt sen stå och småkoka på svag värme utan lock i ca 20-30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsform. Skiva köttbullarna i slantar, och grovriv osten. Sprid ut den frusna blomkålen i ett jämnt lager i ugnsformen. Rör ner köttbulleslantarna i de kokande tomaterna och låt koka ca 10 minuter till. Smaka av med salt och peppar och häll den heta tomatsåsen över blomkålen och sprid över osten på topp. Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen så osten får fin färg. Serveras gärna med rostat bröd till.

Kommentarer (2)

  • Pirkko 6 februari 2014

    Jättegod gratäng! Bästa blomkålsrecept vi har gjort!

  • Anderstam 6 februari 2014

    Det omdömet får vi tacka och buga för Pirkko. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.