- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En mycket lättlagad gratäng där råvarornas smaker får fritt spelrum.
Det är viktigt att ge tomatblandningen lång koktid för att inte bli för tunn och smaklös.
Serveras gärna med rostat bröd som tillbehör.
Instruktioner
Hacka den gula löken och grovriv rotsellerin.
Fräs gul löken och sellerin i smöret i en kastrull så löken börjar få lite färg.
Tillsätt tomater och pressa i vitlöken.
Koka upp och låt sen stå och småkoka på svag värme utan lock i ca 20-30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsform.
Skiva köttbullarna i slantar, och grovriv osten.
Sprid ut den frusna blomkålen i ett jämnt lager i ugnsformen.
Rör ner köttbulleslantarna i de kokande tomaterna och låt koka ca 10 minuter till.
Smaka av med salt och peppar och häll den heta tomatsåsen över blomkålen och sprid över osten på topp.
Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen så osten får fin färg.
Serveras gärna med rostat bröd till.
Publicerat den
4 februari 2014
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod gratäng! Bästa blomkålsrecept vi har gjort!
Det omdömet får vi tacka och buga för Pirkko. :)