En vit brownie låter ju inte rätt och därför är namnet blondie mer passande. Vit choklad är riktigt söt och limen bryter därför av fint.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i smöret. Ta kastrullen från värmen när chokladen är så gott som smält.
- Vispa ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i äggvispet. Addera choklad- och smörsmeten. Rör om försiktigt men noga.
- Hacka nötterna grovt och rör ner i smeten, men spara några till garnering. Riv skalet av en av limefrukterna och blanda ner i smeten. För ännu tydligare limesmak: pressa en lime och blanda i saften i smeten.
- Häll smeten i en stor form eller liten långpanna ca 25x35 cm, gärna med bakplåtspapper. Grädda i ugnen 35 minuter eller till kakan är fast i kanterna.
- Smält smöret till glasyren. Blanda med limesaft och florsocker. Bred över kakan. Garnera med nötter och rivet skal av en lime.
Publicerat den
11 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar