Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blondie med sorbet och whiskykolasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Åh så god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blondie: Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker någon minut. Smält smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
  2. Blanda det avsvalnade smöret och mjölet i äggvispet och rör om till en smet. Täck en långpanna 15x20 cm med bakplåtspapper. Bred ut smeten och strö över nötter. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 min.
  3. Whiskykolasås: Blanda socker, vispgrädde och sirap i en kastrull. Låt koka ca 5-10 min (den längre tiden i en mindre kastrull).
  4. Smaksätt den heta såsen med whisky.
  5. Lägg en kula sorbet på en ruta blondie och häll över varm kolasås.
  6. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.