Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bloody Orange Hell

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En halloween-variation på den gamla vanliga blodpuddingen. Passar både små och stora barn.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att mjuka vitkålen genom att finstrimla den, lägga den i en skål och häll kokande vatten över. Ställ åt sidan medan du gör resten. Skiva och stek blodpuddingen. Under tiden - häll sirapen i en stekpanna. Stöt kardemumman och stjärnanisen i en mortel. Det behöver inte bli finstött. Hacka pepparfrukten. Ha ner alltihopa plus kanelbiten i sirapen och värm till kokpunkten. Koka försiktigt några minuter. Pressa under tiden apelsinerna. Häll apelsinjuicen i sirapspannan. Rör om och koka upp igen. Rör ut potatismjölet i en liten skvätt vatten; häll i pannan och rör om. Låt koka upp tills den tjocknar. Häll apelsinsåsen över blodpuddingen och servera med den mjukade vitkålen. Bloody Hell!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.