Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blueberry cheesecake with white chocolate

 
Skriv ut

Kollegas recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten:
  2. Smält smöret, krossa kexen och blanda ihop. Tryck ut i en form med löstagbar kant (20 cm).
  3. Blåbärsfyllning:
  4. Häll bären i en kastrull och låt dem koka sönder. Mosa genom en finmaskig sil så att du får ut all saft. Låt sedan svalna. Vispa grädden lätt, rör i ost och socker. Rör till sist ner saften. Häll sedan smeten i formen och ställ i frysen i minst två timmar.
  5. Vit chokladtryffel:
  6. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och bryt ner chokladen i bitar. Rör om tills allt smält och tillsätt sedan skalet. Låt svalna helt innan du brer tryffeln över kakan. Låt stå minst två timmar till i frysen.
  7. Dekorera med bär.
  8. Tag fram en stund innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.