En spännande tolkning av den klassiska desserten, med frisk blåbärssmak och härligt frasigt pajdegsmönster.
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en bunke. Dela smöret i små kuber och nyp ihop med mjölblandningen eller använd en matberedare tills det börjar gå ihop. Tillsätt vattnet, lite i taget och rör snabbt ihop. Dela degen i två bitar och linda in i plastfolie, låt vila i kyl ca 1 timme.
- Koka under tiden blåbären tillsammans med socker och citron ca 5 minuter. Mixa med en mixerstav. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Knåda den kylda degen smidig. Kavla ut de två degbitarna tunt på ett mjölat bord, till två lika stora bitar. Bred ett tunt lager med blåbärspurén på den ena biten. Skär smala remsor av den andra biten och lägg som ett korsmönster över blåbären.
- Skär i rektangulära bitar eller stansa ut små cirklar, ca 3 cm i diameter, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kakorna med ägg och strö över rörsocker.
- Grädda mitt i ugnen i 10-14 minuter.
Publicerat den
7 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar