Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärscheesecake i glas

(1 kommentar)  
Blåbärscheesecake i glas Blåbärscheesecake i glas
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Enkel cheesecake med härlig smak av blåbär

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina blåbären. Krossa kexen grovt och fördela hälften i 4-6 glas.
  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 min. Rör färskost, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.
  3. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av färskostblandningen i kastrullen.
  4. Vänd ner gelatinblandningen i resten av färskostblandningen. Blanda ner blåbären. Fördela hälften av smeten i glasen. Strö över resten av kexsmulorna och häll sedan på resten av blåbärssmeten.
  5. Ställ i kylen minst 1 tim före servering. Garnera gärna med blåbär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • vanillalover 22 november 2008

    Mycket god och mäktig efterrät! /Marie

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.