Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsdessert på italienska

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ricotta är en mager dessertost - men god. Det här är enklare än det ser ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda blåbären med farinsockret och vaniljsockret. Koka upp och rör en stund så det blir mosigt. Låt svalna.
  2. Separera äggen. Blanda gulorna med ricottan. Vispa vitorna med florsockret och ättikan. Blanda försiktigt de båda äggsmetarna.
  3. Varva äggoströran med blåbärskoket i serveringsglas. Garnera med hackad mandel. Låt stå en stund i kylskåpet innan du serverar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.