Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med mandeltopping

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En lättbakad paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa för hand eller i matberedare. Ta undan 1/4, ca 1 1/2 dl, och spar det till topping. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt den stå i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 5 min.
  3. Blanda blåbär med strösocker och potatismjöl. Obs den större mängden potatismjöl till frysta bär. Lägg dem i pajskalet och strö över smuldegen blandad med mandel. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt den svalna.
  4. Vispa grädden. Vispa ner äggula, strösocker och vaniljsocker. Servera såsen till pajen.
  5. Tips! Smaksätt blåbären med rivet skal av 1/2 citron eller 1 msk riven ingefära.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • clonesse 15 augusti 2009

    Tack för ett bra recept på GOD paj. Inte dum alls.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.