Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsrulltårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

En enkel och supergod dessert som passar perfekt till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. 2. Häll ned frysta blåbär i en kastrull och vänd dem i socker och ev. finriven ingefära. 3. Låt koka i ca 10 min. 3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min. 4. Lägg ned gelatinet i blåbären. 5. Vispa äggen luftigt med socker (ca 5 minmed en elvisp). 6. Sikta de båda mjölsorterna tillsammans med bakpulvret och vänd ner det i äggmassan. 6. Fördela smeten jämt på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ca 5-6 minuter. 7. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. 8. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Fyllning: 1. Blanda creme fraiche, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i en skål och vispa det till skum. 2. Vänd försiktigt ner blåbären i krämen. 3. Bred blåbärsfyllningen på kakan. 4. Rulla ihop kakan och förvara den svalt före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • carmarino 24 juli 2015

    Varför står det att det ska vara rabarber i blåbärsrulltårtan, men inga blåbär?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.