Instruktioner
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2. Häll ned frysta blåbär i en kastrull och vänd
dem i socker och ev. finriven ingefära.
3. Låt koka i ca 10 min.
3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min.
4. Lägg ned gelatinet i blåbären.
5. Vispa äggen luftigt med socker (ca 5 minmed en elvisp). 6. Sikta de båda mjölsorterna tillsammans med bakpulvret och vänd ner det i äggmassan.
6. Fördela smeten jämt på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ca 5-6 minuter.
7. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
8. Dra bort papperet som kakan gräddats på.
Fyllning:
1. Blanda creme fraiche, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i en skål och vispa det till skum.
2. Vänd försiktigt ner blåbären i krämen.
3. Bred blåbärsfyllningen på kakan.
4. Rulla ihop kakan och förvara den svalt före servering.
Varför står det att det ska vara rabarber i blåbärsrulltårtan, men inga blåbär?