Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsrutor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Saftiga, goda rutor med blåbärssmak och ett lätt pudrat florsockertäcke passar utmärkt att servera till kaffet. Vill du njuta ordentligt serverar du en klick grädde till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver.
  3. Tillsätt gräddfil, det smälta matfettet och mjölblandningen i äggvispet. Rör till en slät smet.
  4. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Strö över blåbären.
  5. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  6. Lyft upp kakan med hjälp av bakplåtspappret. Låt den kallna på galler.
  7. Dra bort bakplåtspappret. Skär kakan i ca 20 bitar. Pudra över florsocker precis före serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • anisko 16 juli 2008

    Hej! Köpte blåbär o hallon på torget idag. Bakade din kaka när jag kom hem från jobbet. Har smakat en ruta - MUMS! Jag tog både blåbär och hallon på kakan. Den smakar mycket fräscht och inte alls så söt! Inbillar mig att den är mycket nyttig!

  • knottis 1 augusti 2010

    OK men jag skulle ha velat ha lite mer smak på sockerkakan. Ska prova att ha i vaniljsocker nästa gång. Väldigt saftig och fin konsistens på kakan annars. Kommer att prova igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.