Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsvinäger

(3 kommentarer)  
  • Tid: 2 veckor 5 minuter
Skriv ut

En mycket god vinäger som passar jättefint att marinera mörkt kött i. Även gott i sås till vilt eller fågel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyll en fin flaska till hälften eller två tredjedelar med blåbär och fyll på med vinäger.
  2. Ställ mörkt och svalt i två veckor tills bären färgat av sig ordentligt.
  3. Sila vinägern genom ett kaffefilter och häll tillbaka i flaskan. Om det bildas bottensats kan du sila den igen.
  4. Använd blåbärsvinägern i alla sammanhang där du serverar vilt eller mörkt kött.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • 123Linnea 4 augusti 2010

    Hej! Jag lade in en bild om det är ok?!

  • Zuzzanne 4 augusti 2010

    Tack så jättemycket för den underbara bilden... Man blir ju sugen att göra några flaskor i present när de är så fina.

  • Jilliii 3 september 2010

    Hur länge håller den sig? Funkar det med frysta bär??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.