Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Böcklingpizza med lök, rosmarin och oliv

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rökt fisk och rosmarin är en god kombination på denna pizza. God till vickning eller lunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Tag ljummet vatten från kranen, ca 37°. Tillsätt vattnet och lös upp jästen. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta samman till en smidig deg. Ställ att jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Skala och skiva lökarna. Stek dem mjuka i olja. Dela degen i 4 delar, lägg ut delarna på bakpappersklädda plåtar och kavla eller tryck ut dem tunt, två på varje plåt.
  4. Bred ut tomatpuré på bottnarna och strö över riven ost. Rensa den rökta fisken väl och dela filéerna i småbitar. Fördela lök och fisk på pizzorna. Strö över oliver, rosmarin och parmesan.
  5. Grädda dem på nedersta falsen 10-15 minuter. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.