Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Avnjut denna köttgrytornas Rolls Royce med ett medelfylligt eller fylligt rödvin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och skär det i munsbitar, ett par centimeter i kubik. Hetta upp en stekpanna med lite av smöret i taget. Bryn köttbitarna i omgångar på dryg medelvärme till fin färg. Lägg över i en stekgryta efter hand. Skölj ur stekpannan efter varje omgång, annars blir köttet lätt sotflagigt.
  2. Strö mjölet över köttet i stekgrytan, rör om och tillsätt pressad vitlök, salt, peppar, örtkryddorna och tomatpurén, rör om ordentligt. Späd med vin, vatten, fond och soja, rör om igen och koka upp. Sjud på svag värme under lock, drygt en timme tar rostbiff, någon halvtimme till för de mera grovtrådiga styckningsdelarna.
  3. Skala löken under tiden, ansa svampen. Klipp bacon i strimlor tvärsöver bunten. Bryn baconet i stekpannan på medelvärme, skilj strimlorna åt med gaffel och ta upp att rinna av på hushållspapper. Bryn löken och svampen var för sig i baconfettet. Låt lök, champinjoner och bacon puttra med i grytan de sista 10 minuterna.
  4. Klipp persilja över och servera med kokt mjölig potatis, brytbröd, pasta, eller kanske couscous. Sallad med vinägrett är godast att servera som förrätt, dressingen skär sig lätt mot vinsåsen.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • Lennart_58 30 september 2009

    Det var ett tag sen men bättre sent än aldrig. Detta var gott, jättegott 5 poäng o tack.

  • MatsS 2 oktober 2009

    Det var roligt att höra. Tack så mycket.

  • amaria 28 oktober 2009

    Oj det här var en höjdare! Tack!!!

  • engquist 25 april 2010

    Mycket gott! Gjorde grytan igår, och den fick dra över natten med avslut idag. Adderade några italienska korvar också. Rött Roodeberg till. Receptet sparat!

  • Carpediem76 17 oktober 2010

    God gryta, tyckte dock att den blev för salt.

  • christincarlsson 22 oktober 2011

    Mmmmm, så gott :)

  • heleeena 11 november 2011

    Ingen smaksenastion men helt ok.

  • isseluring 13 februari 2012

    Tack, snälla, för detta helt underbara recept:-) Har inte hittat något recept på fransk köttgryta som riktigt motsvarar mina förväntningar, förrän nu..... Full pott från mig och hela min familj! Cecilia

  • Antonia2010 24 februari 2013

    Den här grytan är en riktig fram poängare. Baconen gav en härlig sälta. Henrik

  • DoktorCatherine 9 april 2013

    jättegott, mums mums :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.