- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Avnjut denna köttgrytornas Rolls Royce med ett medelfylligt eller fylligt rödvin.
Instruktioner
- Putsa köttet och skär det i munsbitar, ett par centimeter i kubik. Hetta upp en stekpanna med lite av smöret i taget. Bryn köttbitarna i omgångar på dryg medelvärme till fin färg. Lägg över i en stekgryta efter hand. Skölj ur stekpannan efter varje omgång, annars blir köttet lätt sotflagigt.
- Strö mjölet över köttet i stekgrytan, rör om och tillsätt pressad vitlök, salt, peppar, örtkryddorna och tomatpurén, rör om ordentligt. Späd med vin, vatten, fond och soja, rör om igen och koka upp. Sjud på svag värme under lock, drygt en timme tar rostbiff, någon halvtimme till för de mera grovtrådiga styckningsdelarna.
- Skala löken under tiden, ansa svampen. Klipp bacon i strimlor tvärsöver bunten. Bryn baconet i stekpannan på medelvärme, skilj strimlorna åt med gaffel och ta upp att rinna av på hushållspapper. Bryn löken och svampen var för sig i baconfettet. Låt lök, champinjoner och bacon puttra med i grytan de sista 10 minuterna.
- Klipp persilja över och servera med kokt mjölig potatis, brytbröd, pasta, eller kanske couscous. Sallad med vinägrett är godast att servera som förrätt, dressingen skär sig lätt mot vinsåsen.
Publicerat den
2 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det var ett tag sen men bättre sent än aldrig. Detta var gott, jättegott 5 poäng o tack.
Det var roligt att höra. Tack så mycket.
Oj det här var en höjdare! Tack!!!
Mycket gott! Gjorde grytan igår, och den fick dra över natten med avslut idag. Adderade några italienska korvar också. Rött Roodeberg till. Receptet sparat!
God gryta, tyckte dock att den blev för salt.
Mmmmm, så gott :)
Ingen smaksenastion men helt ok.
Tack, snälla, för detta helt underbara recept:-) Har inte hittat något recept på fransk köttgryta som riktigt motsvarar mina förväntningar, förrän nu..... Full pott från mig och hela min familj! Cecilia
Den här grytan är en riktig fram poängare. Baconen gav en härlig sälta. Henrik
jättegott, mums mums :)