En mycket god gryta för både vardag och fest. Detta receptet finns i flera olika varianter. Jag tycker dock att detta är den bästa varianten.
Instruktioner
- Ansa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar.
Blanda vinägern med de krossade vitpepparkornen och en av lökarna, finhackad, och låt sakta puttra i en stor gryta.
Bryn under tiden köttet i margarinet. Lägg över det i grytan. Pudra över mjölet. Tillsätt tomatpuré, vitlök, timjan och salt. Slå över vin så att det nätt och jämnt täcker köttet och låt köttet sakta koka under lock tills det är mört, ca 2 timmar.
- Fräs champinjonerna och lökarna i litet margarin och låt puttra tills vätskan försvunnit.
Skär det rimmade fläsket i små bitar och stek det. Häll av fettet.
Låt champinjoner, lök och fläsk koka med grytan sista kvarten.
- Servera grytan med ris eller potatis och fräsch sallad.
Det går alldeles utmärkt att frysa in grytan!
Publicerat den
14 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
MAts! Här kommer den som jag tycker är bäst. Den kör vi på - verkar gör go. Hör av dig! mvh Arne
Den här grytan gjorde jag i fredags. Jag använde fransyskan istället för högreven, det blev jättegott. Den var lätt att göra till många gäster. Bäst blir det när man gör den dagen innan så kryddorna får stå och dra till sig. Blev väldigt uppskattad.
Äntligen hittade jag mitt favoritrecept på Bourguignon som jag tappat bort.