Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Boeuf Bourguignon (Världens bästa köttgryta?)

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

En mycket god gryta för både vardag och fest. Detta receptet finns i flera olika varianter. Jag tycker dock att detta är den bästa varianten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar. Blanda vinägern med de krossade vitpepparkornen och en av lökarna, finhackad, och låt sakta puttra i en stor gryta. Bryn under tiden köttet i margarinet. Lägg över det i grytan. Pudra över mjölet. Tillsätt tomatpuré, vitlök, timjan och salt. Slå över vin så att det nätt och jämnt täcker köttet och låt köttet sakta koka under lock tills det är mört, ca 2 timmar.
  2. Fräs champinjonerna och lökarna i litet margarin och låt puttra tills vätskan försvunnit. Skär det rimmade fläsket i små bitar och stek det. Häll av fettet. Låt champinjoner, lök och fläsk koka med grytan sista kvarten.
  3. Servera grytan med ris eller potatis och fräsch sallad. Det går alldeles utmärkt att frysa in grytan!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ARNEHEDSTROM 17 november 2009

    MAts! Här kommer den som jag tycker är bäst. Den kör vi på - verkar gör go. Hör av dig! mvh Arne

  • mira-46 22 november 2009

    Den här grytan gjorde jag i fredags. Jag använde fransyskan istället för högreven, det blev jättegott. Den var lätt att göra till många gäster. Bäst blir det när man gör den dagen innan så kryddorna får stå och dra till sig. Blev väldigt uppskattad.

  • Manett 29 oktober 2010

    Äntligen hittade jag mitt favoritrecept på Bourguignon som jag tappat bort.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.