Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bogfläskrulader med äpple och katrinplommon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera ruladerna med kokt eller stekt potatis, broccoli, ärter eller grönsallad. Ruladerna kan stekas i ugnssäkert fat i ugn, 175 grader, i 45 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur plommonen och skär äpplena i klyftor.
  2. Krydda fläskskivorna med salt och peppar och lägg ett katrinplommon och en äppleklyfta på varje skiva.
  3. Rulla ihop och fäst med tandpetare eller bind om med ett bomullssnöre.
  4. Bryn fettet i en stekgryta eller panna, lägg i ruladerna och bryn dem runt om.
  5. Späd med vatten och efterstek under lock på svag värme i cirka 20 minuter.
  6. Ta upp ruladerna, ta bort tandpetare eller snören och red av skyn med vetemjöl som rörts ut i lite vatten.
  7. Tillsätt grädde eller crème fraiche och smaka av såsen. Häll den över ruladerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.