- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
I de här rulladerna ingår ananas och rökt skinka. Mycket god smak av detta och salviasåsen förstås.
Instruktioner
- Lägg ut köttskivorna och krydda lätt med svartpeppar. Placera en halv skiva rökt skinka på varje köttskiva. Lägg ovanpå detta 1/3 ananasring. Spara ananasspadet till sås.
- Vik in kanterna på köttet och rulla ihop till rullader. Fäst med tandpetare. Den ska sitta längs med rulladen så att den inte hindrar rulladen att rulla runt i pannan vid bryningen.
- Hetta upp en panna med lock eller en stekgryta. Låt cirka 1 msk av smöret bli nötbrunt och bryn rulladerna väl runt om. Krydda med svartpeppar.
- Späd med buljongen och sojan. Tillsätt salvia och vitlöken. Låt rulladerna puttra under lock i 20 minuter. Rör under tiden ut mjölet i rödvinet. Lyft upp rulladerna och tag bort tandpetarna. Tillsätt redningen i en fin stråle i såsen. Vispa.
- Koka såsen, smaka av med salt, ev mera vin och soja samt cirka ½ dl av ananasspadet. Vispa slutligen in 1-2 msk smör i såsen. Lägg tillbaka rulladerna i såsen för uppvärmning. Servera med ris eller pressad potatis.
Publicerat den
4 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte god Det blir en 5a från oss