Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bogfläskrullader i salviasås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

I de här rulladerna ingår ananas och rökt skinka. Mycket god smak av detta och salviasåsen förstås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ut köttskivorna och krydda lätt med svartpeppar. Placera en halv skiva rökt skinka på varje köttskiva. Lägg ovanpå detta 1/3 ananasring. Spara ananasspadet till sås.
  2. Vik in kanterna på köttet och rulla ihop till rullader. Fäst med tandpetare. Den ska sitta längs med rulladen så att den inte hindrar rulladen att rulla runt i pannan vid bryningen.
  3. Hetta upp en panna med lock eller en stekgryta. Låt cirka 1 msk av smöret bli nötbrunt och bryn rulladerna väl runt om. Krydda med svartpeppar.
  4. Späd med buljongen och sojan. Tillsätt salvia och vitlöken. Låt rulladerna puttra under lock i 20 minuter. Rör under tiden ut mjölet i rödvinet. Lyft upp rulladerna och tag bort tandpetarna. Tillsätt redningen i en fin stråle i såsen. Vispa.
  5. Koka såsen, smaka av med salt, ev mera vin och soja samt cirka ½ dl av ananasspadet. Vispa slutligen in 1-2 msk smör i såsen. Lägg tillbaka rulladerna i såsen för uppvärmning. Servera med ris eller pressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gunn57 8 april 2011

    Jätte god Det blir en 5a från oss

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.