Instruktioner
1. Bryn grytbitarna i omgångar i en stekpanna.Lägg över i en stor gryta.Tillsätt tomatpure,rödvin,buljong,lagerblad och timjankvistarna.Smaka av med salt och peppar.Koka på svag värme 1,5-2 tim eller tills köttet är mört.
2. Koka under tiden potatisen och låt den svalna.(Kall kokt potatis har lägre GI-värde).Fräs vitlöksklyftorna(delas om de är stora),schalottenlökarna skurna i fyra klyftor,nötter och mandel(skållad),aprikoser och russin i lite fett i stekpannan.
3. Häll över i grytan.Tillsätt även potatisen i grytan.Rör försiktigt om i grytan.Låt koka upp och bli genomvarmt.Rör ut maizena i vattnet och red av om man önskar en simmigare sås.
jättegott och vad perfekt att man kan göra maten dagen innan.jag rekommenderar den verkligen! Tack för tipset.Kvinna 50år