Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

bondbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett gott bröd som smakar underbart nybakat med ost på.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en bunke. Strö över salt och socker. Låt stå 1 minut och rör sedan om så att jästblandningen blir klumpfri. Häll i oljan och blanda runt och därefter det ljumna vattnet (37 grader). Tillsätt rågsikt och nästan allt vetemjöl. Låt jäsa i bunken i ca 1 timma. Baka ut till 2 knubbiga limpor och lägg dem på smord plåt. Smeta ut lite rågsikt över bröden och jäs dem sedan i 30 min.Skär skåror i bröden med en vass kniv innan gräddning. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 20-30 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.