Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 20 minuter
Skriv ut

Gott ljust bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, margarin, salt och nästan allt mjöl.
  2. Arbeta till en smidig deg. 4 min i bakmaskin och 8 för hand. Jäs under bakduk i ca 1 timme.
  3. Knåda degen lätt och dela i 2 delar och forma till runda eller ovala limpor. Och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs utan bakduk i ca 30 min. Snitta ytan med en vass kniv på några ställen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen, efter 10 minuter sänkvärmen och grädda färdigt bröden. Om man vänder på dem och knackar ska de låta ihåliga.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bagan 10 januari 2012

    Bondbröd består av råg och vete......

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.