- Serverar: 20-25 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Eget komponerat recept på kaka med rejäl smak och doft av jul som är återkommande år efter år.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölk och smält margarin. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem.
- Kläd en långpanna med bakplåtspapper eller smörj denna noga. Häll i smeten i långpannan. Grädda kakan i 175 grader i 20-25 minuter tills kakan är torr och fått fin färg.
Låt svalna.
- Gör under gräddningentiden iordning kakglasyren.
Blanda alla ingredienser till glasyren till en slät och fin kräm i en rymlig skål. Låt inte glasyren bli varken för tunn eller tjock. Tillsätt mer florsocker om den verkar tunn och tillsätt mer julglögg om den verkar tjock.
- Bred glasyren över kakan när den kallnat något.
Strö över strössel eller cocos.
- Dela kakan i lagom stora bitar.
- Går utmärkt att frysa in.
Publicerat den
28 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanongott! Vi hade dock ingen glasyr då jag oftast tycker det blir för sött, men kakan var supergod, smälter i munnen!! En väldigt stor sats så vi kommer klara hela julen(:-
blev mycket uppskattad på julafton!