Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondomelett med sötpotatis och tomatsalsa

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Är hämtat från Gordon Ramsays bok Frisk aptit. Har inte testat receptet ännu, men jag fastnade för det direkt så det blir till att prova i dagarna här!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med salsan. Skär tomaterna i halvor eller klyftor och lägg dem i en stor skål. Tillsätt alla andra ingredienser. Blanda väl och krydda med salt och peppar och en nypa socker, om så önskas. Ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnsgrillen på högsta värme. Skala sötpotatisen och skär den i cirka 1 cm stora tärningar. Hetta upp en omelett- eller en stekpanna( som går att ställa in under grillen) och häll i olivoljan. Lägg i potatis och schalottenlök när oljan blivit het. Salta och peppra väl. Stek på medelvärme i 4-5 minuter under omrörning tills potatisen börjat mjukna och få färg.
  3. Vispa äggen lätt i en skål och tillsätt gräslöken. Häll äggen över sötpotatisen och schalottenlöken. Skaka pannan försiktigt så att smeten fördelas jämt och stek på låg värme i några minuter utan att röra tills äggsmeten börjar stelna i botten och på sidorna.
  4. Ställ in pannan under den heta grillen en kort stund tills omeletten fått färg på ovansidan. Låt den inte stå för länge under grillen, då blir den lätt seg. Ta ut pannan och låt omeletten vila en stund. Lägg sedan över den på ett serveringsfat. Lägg upp tomatsalsan på omeletten och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.