Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondsoppa med korngryn

 
  • Serverar: 1-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna soppa lagade min mormor till drängarna på gården. Jag har minskat ner ingredienserna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp buljongen.
  2. Tillsätt korngrynen och låt dem koka ca 5 minuter.
  3. Skala under tiden rotsakerna. Skölj och ansa purjolöken. Skär rotsakerna i små bitar och purjon i strimlor. Tillsätt rotsaker, purjo, salt och mejram eller timjan. Låt sedan soppan sjuda ca 10 minuter på svag värme.
  4. Tillsätt ärterna och låt soppan sjuda ytterligare ca 3 minuter.
  5. Strö till sist över persilja och servera. Servera gärna ett hembakat bröd med smör och ost till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.