Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bosses makrill-aubergine förrätt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Auberginer kräver lite smaktillsatser för att bli uppskattade, då de inte smakar mycket av sig själva. Här är en utmärkt förrätt som både är exotisk, underbart god och tilltalande för ögat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva auberginen på längden i 4 halv centimeter tjocka skivor. Grilla omedelbart dessa i en grillpanna tills de fått "grillränder". Lägg aubergineskivorna på bakplåtspapper, bred på lingonsylten och sätt in i ugnen i cirka 10 minuter. Rensa den rökta makrillen, lägg på ett ugnsfast fat med kanter. Dela mangon på mitten (skär runt kärnan) och snitta fruktköttet först på ena hållet och sedan 90 grader för att få centimeter stora tärningar/kuber. Vänd mangon ut-och-in och plocka ur tärningarna. Det räcker med halva mangon till denna rätt. Lägg dillen och mangotärningar på makrillen och häll på lite matlagningsgrädde. Sätt in i den heta ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut aubergineskivorna, lägg upp en på varje tallrik och se till att några mangobitar hamnar överst.
  2. Servera och njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • chrisq 5 maj 2010

    oj det här lät gott måste testas

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.