Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bosses ugnsbakade torskfiléer på spenatbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Många gillar inte torsk för att den smakar så lite. Prova detta recept och du blir inte besviken. Färsk torsk är ju någorlunda betalbar igen, och brukar ligga på samma pris som lax.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader Lägg torsken i en ugnfast skål, strö på kryddblandningen, lite salt och sen några små klickar smör ovanpå. Sätt in i den heta ugnen i cirka 10 minuter, kanske något längre beroende på tjockleken på fisken. Fisken ska vara genomstekt så att fiskköttet är vitt, men inte överstekt, för då blir den torr. Skölj den färska spenaten och plocka bort eventuella tjocka stjälkar. Hetta upp en wok och lägg i spenaten. Vänd upp den hela tiden tills bladen har blivit mörkgröna. Tillsätt vitlöksosten och vänd tills den smält och blandats med spenaten. Lägg upp spenaten på ett uppläggningsfat (förvärmt) och fisken ovanpå. Servera med kokt potatis eller potatismos. För de som gärna vill ha en sås till, rekommenderar jag Sussiens Citronsås till lax, som finns på matklubben också.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.