Bostongurka

En klassisk inläggning som går utmärkt att göra själv. Bäst blir det om man tar sig tid att tärna alla grönsaker för hand. Det går att använda matberedaren också men passa noga så att det inte blir mos av alltihop.

Ingredienser

2 gula lökar
2 röda paprikor
500 g Västeråsgurka
1 stort syrligt äpple
1 dl ättika (24%)
3 dl vatten
4 dl socker
1 msk salt
1 msk gula senapsfrön
1 tsk riven pepparrot

Betyg (0 röster)
Visningar:
6719
Sparat:
49

Gör så här

Tärna lökarna och paprikorna. Häll över kokande vatten och låt stå i 10 minuter. Häll av vattnet. Tärna Västeråsgurka och äpplet. Blanda ättika (24%), vatten, socker, salt och senapsfrön och koka upp. Lägg i de tärnade grönsakerna. Koka på svag värme utan lock ca 15 minuter. Rör då och då. Rör ut pepparrot i lite av massan och rör sedan ner den i grytan. Häll upp i galsburkar och förvara svalt.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Bostongurka recept
av ZL
över 2 månader
över 2 månader
av magan2
över 2 månader
av Aron
över 2 månader
av jimboz
över 2 månader
av Gillsan
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.