Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bouillabaissesås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En mycket god sås som passar till många fiskrätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs grönsakerna och kryddorna i lite olivolja på medelstark värme utan att det tar färg.
  2. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare 1 min.
  3. Tillsätt vitt vin, fond, vatten och apelsinsaft. Låt sjuda i ca 15 min.
  4. Mixa såsen slät och sila genom en finmaskig sil.
  5. Smaka av med salt och peppar samt vispa i rumstempererat smör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.