Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokos godis a´la Bounty

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Perfekta att göra som eget lördags godis,utan tillsatser och med härlig hemma gjord känsla. Eller som en godbit till kaffet. Till choklad doppet brukar jag blanda 80% mörk choklad med ljus blockchoklad eller Marabou mjölkchoklad för den kombinationen är utsökt... Vit choklad har jag också testat att doppa dem i. Bara fantasin som sätter gränser här. Du kan strö på kokos eller strössel om du vill ha lite festligare utseende på dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. cirka 30 stycken
  2. Smält smöret, lägg i socker,sirap,vaniljsocker,grädde. Låt koka upp. Låt koka cirka 10 minuter,ganska kraftigt - så ta en stor/vid kastrull. Det skall tjockna lite Lägg sist i kokosen och rör om.
  3. Lägg smeten i en fyrkantig form om du vill göra rutor annars i valfri form.Det skall vara ganska tjockt lager,cirka 1½ cm till fyrkantiga rutor.
  4. Låt stelna i kyl cirka en timme. Sedan skär du antigen rutor efter valfri storlek eller rullar bollar av smeten.
  5. Smält den chokladen du valt, i vattenbad. Rulla/doppa bollarna/rutorna i chokladen eller pensla på chokladen runt om hela godbiten.
  6. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kyl. Förvara dem kallt.
  7. Passar utmärkt att frysa och bara ta fram styckevis, när du får fika främmande.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Medaso 6 oktober 2011

    Ska aldrig mer köpa Bounty som är en av mina favorit choklad. Dom här var minst lika goda om inte godare! Använde 200 g ljus choklad och ca 60 g mörk som jag smälte i 2 msk rapsolja för lättare hantering och finare yta

  • myskusen 8 december 2011

    Ja jag tycker personligen att dessa är Mycket Godare än köpta. =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.