Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bountykakor

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Supergoda småkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, bakpulver och sal i en skål. Tillsätt vaniljsocker, blanda väl och ställ åt sidan. Häll smör, socker råsocker i en skål. Blanda väl och tillsätt äggen och fortsätt blanda. Häll i mjölblandningen och fortsätt blanda. Lägg plastfolie över och ställ i kylskåo ca 30 minuter.
  2. Lägg bountyn i frysen ca 1 timme och skär den i små bitar. När degen har vilat 30 minuter i kylskåp tar du en stor tesked med deg och trycker ut en platt kaka. Lägg en bit bounty i mitten och vik sidorna över chokladen. Forma till en boll med hjälp av händerna. Gör samma sak med resten av degen. Placera bollarna med väl tilltaget mellanrum på en bakpappersklädd plåt.
  3. In i ugnen på 180 grader i ca 12 minuter. De är mjuka när de kommer ut ur ugnen och det skall de vara . De blir hårdare när de fått stå en stund. Kakorna är goda som de är , men kan göras ännu godare genom att hälla över smält choklad 50 g och riven färsk kokos 50 g.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.