Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bountytårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Pappas favorittårta som jag gjorde på fars dag i år. Tårtan är väldigt söt och mäktig så den räcker gott och väl till 10-12 personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra botten, Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Sikta i socker, vetemjöl, bakpulver, och kakao. Strila i smöret.
  2. Häll antingen hela smeten i en form och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Eller häll en tredjedel av smeten i en form, grädda i 7-10 minuter, och upprepa tre gånger.
  3. Om du gör på det första sättet så lät kakan svalna innan du skär den i tre delar.
  4. Kolasås: Under tiden kakan är i ugnen så kan man börja koka kola såsen. Blanda alla ingredienser och låt koka i en relativt stor kastrull tills det blivit en tjock smet. Det tar ca 15-20 minuter.
  5. Bottenlager: Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna, smaka av om du behöver allt florsocker eller inte. .
  6. Mellanlager: Vispa chokladgrädden tjock och tillsätt sedan kesella och fortsätt vispa till en tjock och luftig smet. Spara ca 1/5-del av smeten.
  7. Övre lager: Ta ca 1/5-del av kesella blandningen och blanda med grädden. Vispa tjockt och luftigt.
  8. För att lägga ihop tårtan börja med botten lagret. Smeta på ett lager kolasås för att göra kakan saftig, Lägg på all kokossmet. Lägg på nästa lager, smeta ut kolasås och lägg sedan på kesella blandningen. Lägg på sista tårtlagret och lägg även där på ett laget med kolasås. Smeta sen ut grädden över både topp och sidor. Doppa botten av tre maränger i kola sås och sätt fast dom mitt på tårtan. Smält chokladen och ringa över den färdiga tårtan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LatinaMiia 20 november 2010

    Ser såååå gott ut!! Ska prova den här i veckan! Återkommer me betyg :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.