Två amerikanska favoritdesserter i en - cheesecake och pumpapaj!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Börja med pumpapurén. Skär pumpa eller sötpotatis i 3x3 cm kuber och mjukkoka dem 8-10 minuter. Sila av i durkslag, ånga av väl och mixa sedan till puré. Blir det puré över kan den frysas och användas till t ex pumpasoppa.
- Täck bottnen på en form, 24 cm i diameter med löstagbar kant, med bakplåtspapper. Smula kexen, hacka pekannötterna och blanda med sockret. Smält smöret och tillsätt det. Tryck ut den smuliga massan i bottnen på formen.
- Vispa ihop pumpapurén med ägg, grädde, vanilj- och muscovadosocker. Vispa i en annan skål socker, philadelphiaost, kryddor och bourbon till en slät smet med elvisp. Blanda de båda till en slät fyllning. Häll fyllningen i formen och grädda mitt i ugnen 45-50 minuter tills den har stannat.
- Rör ihop toppingen, bred den över pajen och grädda ytterligare 5 minuter. Servera pajen kall.
Publicerat den
16 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar