Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Boveteblinier

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Blinier är troligtvis den allra mest kända maträtten från Ryssland. De traditionella tillbehören till blinier är rökt lax, crème fraiche (eller smetana) och rysk kaviar. De gräddas i en liten järnstekpanna, kallad blinipanna, men blinier som gräddas i en vanlig stekpanna smakar precis lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ned vetemjöl och bovetemjöl i en stor skål, tillsätt salt, jäst och socker. Gör en grop i mitten och häll ned varm mjölk och äggula.
  2. Blanda alltsammans till en slät smet, täck med plastfilm och låt stå varmt 1 timme.
  3. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ned den i den jästa smeten med hjälp av en metallsked. Vänd sedan ner grädde som är lätt vispad.
  4. Hetta upp stekpannan till strax över medelvärme och häll i så mycket smet att den täcker i botten. Om blinierna gräddas i en vanlig stekpanna bör varje blini vara ca 10 cm i diameter. Vänd på den när små bubblor syns på ytan.
  5. Servera de varma blinierna med crème fraiche och en matsked av lax i dill.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.