Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bovetebröd med pumpafrön

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Laktosfria och alldeles underbart goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Häll bovetekrosset i en sil och skölj med ljummet vatten. Smält margarinet och rör ut med vatten. Smula ner jästen en bunke, häll på degspadet och rör tills jästen löst sig. Blanda ner sirap, salt och bovete i bunken.
  2. Tillsätt mjölblandningen och arbeta ihop till en något kladdig deg. Låt jäsa under bakduk i 50 minuter.
  3. Fördela degen i två smorda brödformar och låt jäsa ytterliggare en halvtimme. Grädda bröden i ca 20 minuter. Pensla med sojamjölk och strö över pumpafrön och grädda i 10 minuter och bröden har fått en fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.