Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bovetegröt med cashewnötter och torkade blåbär

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 17 minuter
Skriv ut

Detta är en naggande god gröt som gör sig bäst om man kokar den dagen innan. Detta för att den då får svälla och utveckla smakerna maximalt. Passa då på att göra en större sats, så har du flera dagars gröt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj det krossade bovetet i hett vatten och lägg i kastrull tillsammans med vatten, cashewnötter, blåbär, linfrö och salt. Låt koka upp och koka gröten på svag värme i ca 10 min. Kolla gröten ofta så inte allt vattnet är absorberat. Häll då i lite mer vatten. När gröten kokat färdigt, ställ den vid sidan av plattan och låt eftersvälla. Servera med mjölk, kanel och skivat päron.
  2. Om du gör gröten dagen innan, låt gröten svälla och häll över den i burk med lock och ställ i kylen. Klar för att ta fram och värma på morgonen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.