Goda, glutenfria och mjölkfria bovetepannkakor med lyxig, krämig topping.
Har du ingen svamp hemma kan du använda valfri grönsaker istället.
Instruktioner
- Häll ner bovetemjöl och salt i en bunke. Vispa ner lite mjölk och rapsolja i taget. Vispa tills du har en slät smet utan klumpar. Grädda gyllenbruna pannkakor i en het stekpanna.
- Borsta bort jord från svampen med en borste och skär bort mörka eller skadade delar. Hacka svampen hyfsat fint och fräs i olivoljan tills den har släppt sin vätska och fått färg.
Skär potatisen i mindre bitar.
- Hacka den gula löken och vitlöksklyftan fint. Låt löken fräsa med svampen några minuter. Rör ner créme fraiche eller yoghurt, balsamvinäger och finhackad rucola. Låt puttra i någon minut. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Servera med en grönsallad.
Publicerat den
28 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar