Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bovetescones med morötter och pumpakärnor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bara att svänga ihop, klicka ut och grädda. Scones är verkligen perfekta bröd att njuta alldeles nybakade och varma under en lång helgfrukost. Med bovetemjöl får sconesen en något smuligare konsistens, men de får å andra sidan god smak av det nötsmakande bovetet. Glutenfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda mjöl, morötter, pumpakärnor, salt, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Fördela smöret i mjölet med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt yoghurten och arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.
  3. Dela degen i 4 delar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pudra över lite bovetemjöl och platta ut varje del till en rund kaka, ca 13 cm i diameter. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar.
  4. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Servera nygräddade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.