Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brända mandlar med honung

 
Skriv ut

Var på julmässa i helgen och kom hem med alldeles för lite brända mandlar... Gjorde dessa med lite honung i sockerlagen, de blev lite knäckiga på ytan och alldeles jättegoda!

Ingredienser

Instruktioner

Skålla och skala mandeln. Häll socker, honung och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka försiktigt upp under omrörning och låt koka tills sockerlagen är guldbrun. Häll i vaniljsockret och rör om ordentligt. Lägg i mandlarna och se till att alla blir ordentligt täckta med sockerlag. Lägg mandlarna på ett bakplåtspapper att stelna. Separera dem noga och låt dem svalna ordentligt innan de läggs i en burk. Förvara mandlarna torrt, om det blir några kvar att förvara...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.