Brännvin recept

Laddar...
Din sökning gav 185 träffar
Svartvinbärsbrännvin

God julrusdryck som är både god och billig. Svartvinbärsbrännvin är vad det låter som. Men för att få in julen i spriten så behöver man använda julkryddor. I detta fall har jag valt att använda mig a..




Österrikisk ägglikör

Enkel att göra och har lång hållbarhet. Behöver ca 2 veckor på sig att utveckla smaken. Förvaras i kyl och flaskan ska skakas lite då och då. Blir tjock till att börja med, sjunker ihop allteftersom ..


Fläderblomsvin

Ett mycket gott och speciellt vin, som är lätt att göra själv. Blommor från äkta busken "Sambucus nigra" plockar du en dag när det inte regnar.


Glögg

Både doftar och smakar jul. Gör essensen i mitten av november, så har du god glögg att värma dig med, när du kommer hem från julskyltningen.



Saffranssnaps

Vacker guldgul snaps att bjuda på - eller som julklapps-snapsgåva till någon du tycker om!


Sommarsnaps

Syrran har smygtestat den inför midsommaren och gav den ett stort godkännande och ett måste till midsommar.






Akvavitsill

Hemlagade klappar.... Hemlagad sillrätt gör du imponerande lätt med matjesill, crème fraiche och kryddig smaksättning.


Potkäs

Potkäs är ett klassiskt pålägg till mörkt bröd. Förr gjorde man det på smör, rivna ostkanter, kryddor och brännvin. Här är en lättare potkäs med kesella istället för smör.




Aronialikör

En likör av det ovanliga slaget att överraska den som redan provat allt. Den blir djupt rubinröd och smakar lite åt portvinshållet. En häckväxt som på 80-talet kom hit från Nordamerika. Många vet in..




Svartvinbärslikör

Att göra sin egen likör av frukt och bär är betydligt roligare än att köpa den färdig, tycker i alla fall jag...