Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderblomslikör

 
Skriv ut

Nu blommar snart flädern och förutom saft så kommer jag att göra den här goda likören.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skaka av blommorna och se till att inga insekter kommer med.
  2. Lägg dem i en glasburk med lock, jag brukar använda ett konserveringsglas.
  3. Häll spriten och citronsaften över och låt dra i 4 dygn.
  4. Ta upp blomklasarna och sila genom ett kaffefilter.
  5. Häll tillbaka i glasburken, tillsätt sockret och skaka burken då och då tills det löst sig.
  6. Fyll på en flaska och förvara den mörkt och svalt.
  7. Är klar att drickas men går också utmärkt att spara.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.