Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagd sill med apelsinsmak

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En traditionellt inlagd sill som har apelsinsmak från både frukt och brännvin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt sillen rinna av. Skär den i ca 3 cm breda bitar, lite på snedden. Skala och skiva rödlöken. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Varva sill, rödlök och purjo i en skål.
  2. Skölj apelsinen väl i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut juicen. Blanda apelsinjuice och -skal med inläggningslag, vatten, brännvin och kryddor.
  3. Häll lagen över sill och lök. Låt stå kallt i ca 1 dygn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.